Димитър Николов стана "Кмет на годината"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:31 / 12.11.2014
2443
Кметът на община Бургас Димитър Николов получи призванието "Кмет на годината". Наградата беше връчена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и миналогодишния носител на приза кмета на София Йорданка Фандъкова. За втора поредна година отличават най-успешните кметове на България. Това стана на тържествената церемония по раздаването на награди "Кмет на годината" в НДК. Кметовете се съревноваваха в осем категории.

В останалите категории призовете взеха: В категорията "Успешно привличане на инвестиции" бе отличен кметът на Пловдив Иван Тотев, в категория "Усвояване на евросредства" приза взе кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев взе приза в категория "Опазване на околната среда". В категория "Развитие на туризма" беше отличен Петър Паунов - кмет на Кюстендил. Приза в категория "Адекватна реакция при криза" получи Даниел Панов, кмет на община Велико Търново.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров беше отличен в категория "Поддържане и развитие на спорта".

В специалната категория "Кмет на гражданите" бяха присъдени два приза. Наградата за голяма община над 20 хил. жители в тази категория взе Атанас Камбитов, кметът на община Благоевград. Приза за малка община в тази категория отиде при кметът на Мъглиж Господин Господинов.

Специалната награда "Добри европейски практики" отиде при Таня Христова - кмет на община Габрово.

Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264-общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година. Гласуването в конкурса "Кмет на годината" се проведе в интернет-платформата му в периода 1 - 31 октомври 2014 г.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).