Директорът на "Слънчев бряг" АД осъди депутат от БСП за клевета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:27 / 21.08.2015
819
Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров осъди на последна инстанция депутата от БСП Атанас Зафиров за клевета. Присъдата е произнесена от Бургаския окръжен съд и е окончателна. Припомняме, че заведеното дело бе в следствие на участие на г-н Зафиров в предаването "Тази сутрин" по бТВ на 01.11.2013 г., където той нарича Златко Димитров със станалото нарицателно наименование "калинка".

"Високата трибуна, която медиите предоставят на говорители, трябва да бъде уважавана. Аудиторията заслужава да чува аргументирани изказвания, подкрепени с доказателства. Правото на свободно изразяване на мнение не може да се използва, за да увреди доброто име на другиго", коментира Златко Димитров и допълва, че "Целта ми беше да изчистя доброто си име, което бе умишлено накърнено с изказване на депутат на БСП. Ще даря присъдените ми 500 лева обезщетение на национално известна фондация, която подкрепя развитието на талантливи деца в България", завършва изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД.

По делото са представени доказателства, че Златко Димитров е завършил висше образование в Икономически университет Варна, специалност "Счетоводство и контрол". Представени са данни за професионална му кариера, за неговото израстване по всички нива на йерархията, както и утвърждаването му през годините като ръководител. В Решението на Бургаския окръжен съд се казва, че с употребата на израза "калинка" Атанас Зафиров е накърнил честта и достойнството на Златко Димитров. Думите на народния представител са квалифицирани, като противозаконни по смисъла на чл. 45 от ЗЗД.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...
Турист за родното Черноморие: По отзивите в интернет видях, че ту...
Нови проблеми пред летния сезон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).