Директорът внесе яснота за инцидента в училището, обясни за избит зъб

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:35 / 05.05.2017
10116
Инцидентът в СУ "К. Преславски" станал по време на мач в училището. Вчера следобед децата играли футбол в часовете по отдих и спорт на занималнята на I б клас. Момчето, което ударило другото, било вратар на единия отбор. Пострадалото му вкарало гол. То засегнало другото, като му казало, че не го бива на този пост. Афектираният вратар го ударил и свалил на земята. Тогава пада едното млечно зъбче на детето. Така описа инцидентът от вчера при, който първолак бе приет в болницата, директорът учебното заведение Мартин Илиев пред Burgas24.bg. Той е категоричен, че не става дума за детска агресия.

Случката е видяна от възпитателката, която по думите на директора се намесва адекватно. Попитано дали се чувства добре, поваленото дете отговорило, че няма нужда от медицинска помощ и изкарва всички часове. Родителите били уведомени за спречкването, а зъбчето дори било прибрано и дадено на баща му. При прибирането към дома първокласникът казал, че го боли коремът. Баща му го откарал в Спешното отделение, където споделил за инцидента с лекарите, за да са наясно докторите дали болките не са свързани с него. Те от своя страна по протокол сигнализирали полицията.

Директорът подозира, че причина за болките в стомаха, може и да е стомашен вирус, който обикаля в класа. "Според мен случаят не може да се квалифицира като тормоз или агресия. Става дума за инцидент, който се е случил по време на футболен мач, във времето по време на отдих и спорт. Това е станало в присъствието учител, който е взел адекватни мерки", коментира Илиев.

Детето все още е под наблюдение в общо хирургично отделение на УМБАЛ - Бургас, съобщиха за Burgas24.bg от лечебното заведение.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).