Дискутираха интегрираните планове за градско развитие и възстановяване в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:02 / 06.12.2012
1616
Областен информационен център - Бургас съвместно с Община Бургас проведе тематична конференция относно "Изготвяне на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие за период 2012 - 2020 г. в контекста на приложимите секторни политики от регионално значение". На срещата присъстваха Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството, Зорница Русинова - зам.-министър на труда и социалната политика, представители на Управляващите органи на Оперативна програма "Регионално развитие", Оперативна програма "Околна среда", Оперативна програма "Човешки ресурси", кметът на Бургас Димитър Николов, експерти от различни министерства, националния институт по териториално развитие, кметове и представители на общинска администрация Бургас.

"Независимо, че в момента 36 градове от страната разработват интегрирани планове за градско развитие, искаме да разширим списъка, но въпреки това няма да можем да включим всички. Затова трябва интегрираните планове, които подготвяте да са максимално добре подготвени. Това каза по време на срещата министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По време на дискусията бяха обсъдени резултатите от оценка на внесените по Оперативна програма "Регионално развитие" документи, свързани с определянето на зони за въздействие към интегрираните планове за градско развитие и възстановяване, както и методическите насоки за разработване и прилагане на плановете. Дискутираха се още и възможностите за интегриран подход, чрез който ще се финансират съвкупност от инфраструктурни проекти и меки мерки. Идентифицирането на обекти държавна собственост в рамките на интегрираните планове за градско развитие и възстановяване и тяхното финансиране също бяха приоритетни в дискусията.

Разработената Национална концепция за пространствено развитие беше представена като основния документ, който дава визия за развитие на страната до 2025 г. Независимо, че в момента 36 градове разработват интегрирани планове, необходимостта от намирането на балансиран подход за цялостно развитие, който да дава условия за растеж, също беше фокус на срещата.

Областен информационен Център - Бургас е създаден по проект № BG161РО002-3.3.02-00018-С0001 "Създаване и функциониране на Областен информационен център - Бургас" и е част от мрежата от 27-те Областни информационни центрове. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, изпълнявана от Община Бургас в партньорство с Областна администрация - Бургас.


Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).