Днес е ден без загинали на пътя

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:55 / 16.09.2020
820
Днешният 16-и септември е обявен за Ден без загинали на пътя, като ще бъде отбелязан не само на територията на България, а и във всички страни, членуващи в Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL).

Инициативата е част от Дните на безопасността на пътя (ROADPOL SAFETY DAYS), които тази година ще бъдат в седмицата от 16 до 22 септември. Мотото на превантивната акция е "Остани жив! Пази живота!", като идеята е, че за жертвите на пътя отговорността е на всички, като призива е за внимание при участие в движението по пътищата, защита, както на себе си, така и на другите от пътни инциденти и вреди.

Тази година акцентът ще е поставен върху разсейването, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътнотранспортни инциденти. Този проблем,  като причина за произшествия, не се отнася само до водачите, а и до пешеходците, и пътниците, които с поведението си може да провокират рискова ситуация.

За успешното провеждане на кампанията Дни на безопасността на пътя и Деня без загинали на пътя – 16 септември, полицейското присъствие по автомагистралите, главните пътища, основните пътни артерии, водещи към по-големите населени места, както и в населените места, ще бъде засилено, като ще се следи основно за спазване забраните за използване на мобилен телефон при управление на индивидуално електрическо превозно средство, спазване забраните за ползване на мобилен телефон при управление на МПС без устройството "Свободни ръце", ползване на обезопасителни колани от водачи и пътниците в моторните превозни средства, ползване на защитни каски от водачите и пътниците на мотоциклети и мотопеди, както и проверки за ползване на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).