Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Днес е вторият ден на "Бургаски изгреви"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:01 / 25.04.2013Коментари (0)975
©
Вторият ден на Фестивала ще открие Театрална формация "Алтернатива" при НЧ "Напредък 1869" - Горна Оряховица. От 10 ч. в залата на Военен клуб - Бургас възпитаниците на Симеон Христов ще се представят с четири миниатюри: "Мечкоутепец" - откъс от комедията "Има ли смисъл да утепваме мечка" на П.Панчев, разкриваща ни женската еманципация, граничеща с войнственост; "Кери" - където съвременната музика ще опита да надделее над старата народна музика и това противоречие ще доведе до много комични ситуации; "Бръснар" - шеговито намигване към "талантите" от сферата на услугите и "Доктор" - буфосинхронада, която ще ни направи свидетели на "умният" лекар, любовта като чувство и още нещо.

След тях, от 11 часа на сцената ще излезе театрална трупа "Палечко" при читалище "Съгласие 1862" - Ямбол. Трупата миналата година навърши цели 40 години. Години донесли им много успехи, награди и признание. Младите актьори на Атанас Жеков - Кроко ще се представят с "Желанието" от Виктор Хюго Раскон Банда. Спектакъл, изграден на фрагментарен принцип: от сцени между Той и Тя, между Него и Нея, съпроводено с постоянно присъстващо танго.

А от 12 часа своето послание към хората ще поднесе Детски театър "Млади таланти", към Център за работа с деца - Банско. Основната мисия на групата е пренасянето на християнските послания в света на театъра, духовното обогатяване на подрастващото поколение и формиране на траен нравствен мироглед у тях. Под ръководството на Мариана Думанова младите таланти ще представят адаптираната пиеса на Мария Маринова "Бомба в училище", в която се засяга темата за ширещата се наркомания, неспособността на различните институции да се преборят с нея, проблемите в образованието, здравеопазването и семейната среда.

След кратка почивка, от 13.30 часа започват моноспектаклите и индивидуалните изпълнения. На сцената ще излезе втората група на Румяна Георгиева от Младежки център - Хасково - Малък младежки театър зад пазара. Но този път тя е заложила само на една актриса - Димана Щерева, която ще изиграе моноспектакъла за възрастни на Димитър Нукленов "Здравей, дъще". Една история, която ще ни напомни, че винаги има ново начало, начало със забравено минало и с ново бъдеще.

След нея, от 14.30 ч. ще можем да видим авторският спектакъл на младата и изключително талантлива журналистка, сценаристка, актриса, авторка на късометражни филми и какво ли още не - Яница Маринова от София. През 2011 г. тя става "Доброволец на годината", което й дава подтик да напише "Брутно Национално Щастие". Моноспектакъл, представящ историята на едно самотно момиче, което непрестанно търси себе си. "БеНеЩе" е емоция, недоизказани думи, скрити жестове, тайни копнежи...

А от 15.30 започват индивидуалните изпълнения на куклен театър "Палечко" при ОДК-Варна с ръководител Маргарита Шишкова. В състава вземат участие деца от 5 до 18 години. Развиват своя артистичен талант, оформят вкус и любов към изкуството във всичките му форми. В "Бургаски изгреви 2013" "Палечковци" ще се представят с 11 миниатюри. Ще видим малките таланти в изпълнения по произведения на Христо Ботев, Радой Киров, Агнеш Балинт, Недялко Йорданов, Радой Киров, Шандор Фодор и други.

От 17 часа във Военен клуб - Бургас ще се излезе втората група на Драгомира Бодурова от Ямбол - Театрално студио "Славейче" при НЧ "Пробуда". Те ще представят"Тайната на госпожа Вирц" от австрийския драматург Херберт Бергер. Една пиеса, в която са засегнати проблемите за отчуждението, деградацията на ценностната система и за тоталния морален фалит на даден вид хора.

Последни за този ден на сцената ще видим единствената театрална група в България, която събира в един състав младежи и девойки със и без физически увреждания - Театрална формация "Феникс" - Варна. Нейната мисия е да интегрира младите хора в неравностойно положение чрез способите на театралното изкуство.

Под режисурата на Свилен Стоянов, младите Феникси ще ни покажат какво велико чувство е любовта в "Ромео и Жулиета - да поговорим за любовта!" по Карел Чапек и Уилям Шекспир. Диспут, в който се сблъскват две различни гледни точки, за да се стигне до истината, че Любовта е най-силният енергиен реактор, най-голямото чувство в живота ни.




Още по темата: общо новини по темата: 5
21.04.2015 »
30.04.2014 »
22.04.2014 »
24.04.2013 »
24.08.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: