Днес следобед се очаква становището на прокуратурата за Петър Лисичков

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
10:59 / 21.09.2009
10628
Очаква се днес следобед наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Бургас Жанет Красимирова да излезе със становище дали ще бъде повдигнато обвинение и какво ще бъде то на екс-полицая Петко Лисичков, който вчера застреля Калоян Стоянчев Славеев - Големия риж. Решението за това ще зависи от много фактори и детайли, които ще бъдат изяснени в процеса на образуваното вчера дознание. Един от факторите, по които се работи е дали има превишаване правата на Лисичков или той е действал изцяло за самоотбрана.

Припомняме, че вчера в 13:15 часа бившата барета Петко Лисичков простреля при самозащита приближения до несебърския нарко бос Димитър Желязков-Очите, Калоян Стоянчев. Стоянчев нападнал с нож Лисичков, защото му отнел предимството на пътя. При опит да се защити бившата барета прострелва със законно притежавания си пистолет нападателят, който е бил най-близо до него. След пристигането на първия полицейски екип стрелеца се предава, предава и оръжието на убийството.

По-късно приятелите на Големия риж се опитаха да се саморазпрявят с Лисичков, след като той бе задържан в полицейската кола. Заради това и те попаднаха в ареста.

Междувременно в новините по темата в Burgas24.bg от вчера бяха изказани много мнения, част от които и крайни. Има мнения и в двете крайности. Част от коментиращите дори изказаха надежда, че ще бъде направена подписка в защита на Лисичков, с която гражданите на Бургас да изкажат подкрепата си към действието от негова страна, защото са на мнение, че не е имал избор. Фактите около инцидента обаче тепърва ще се изясняват от разследващите органи.


Виж коментарите (9)

Още по темата (61):
29.01.2016 Малката рижа се споразумя с Прокуратурата, ще лежи 14 месеца в затвора
03.11.2011 Лисичков отърва наказание за смъртта на Големия Риж
04.05.2011 Съдът потвърди присъдата на бившата барета Петко Лисичков
11.04.2011 40 000 лева кръвнина на Петко Лисичков поиска прокуратурата
28.09.2010 Две жалби, но без прокурорски протест по делото Лисичков
13.09.2010 Лисичков: Аз съм обикновен човек, страхувам се за живота си
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).