До 2 часа са гасили пожара край "Ветрен"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:40 / 26.07.2016
1008
Пожарът в района на кв. "Ветрен" е потушен в 02:00 часа тази сутрин. Това каза главен инспектор Николай Николаев, началник на Първа Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, цитиран от "Фокус". По думите му пожарът е възникнал на доста голям площ може би около 12 000 декара, като са засегнати сухи треви и храсти.
 
"Имаше опасност за вилните зони на село Изворище и квартал "Банево", но няма засегнати и изгорели сгради", обясни Николаев. Той посочи, че в потушаването на пожара са се включили около 30 служители със 7 автомобила от служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас, сектор "Специализирани оперативни дейности" на РД ПБЗН с два автомобила с 6 души, автомобил от пожарната служба в град Поморие с трима служители, както и автомобил от пожарната служба в град Айтос с двама служители. Държавно горско стопанство се включило с два автомобила. Осигурена е и водоноска от Община Бургас.

"Пожарът беше в труднодостъпна местност. Проблем беше, че наблизо няма и достатъчно водоснабдяване. Най-близката хидратна мрежа беше в село Изворище, където налягането е малко. Това забави извършването на водоснабдяването на пожарните и връщането до пожара. Проблем беше и силният вятър, който на два пъти обърна посоката на пожара", посочи още Николаев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).