До 20 г. затвор грозят млад мъж, блудствал с две деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:41 / 14.07.2016
1693
Апелативен съд - Бургас определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за 28-годишния Петър Петров, обвинен в блудство.

Деянието е осъществено при условията на опасен рецидив през месец май 2015 г. в село Сборище, община Твърдица, обл. Сливен. Мъжът е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни лица.

Престъплението е по чл.149, ал.5, т.1 и т.З, вр. с ал.1, вр. с чл.29, ал.1, б."б" от НК, за което законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Към момента са събрани достатъчно доказателства за наличието на обоснова предположение, че обвиняемият е извършил блудствените действия. Пострадалите деца са разпитани пред съдия и са го посочили като лицето, което е автор на сексуалните посегателства спрямо тях. Експертните заключения са, че жертвите не страдат от душевна болест, което е основание да се кредитират дадените показания.

Според въззивния състав налице са и другите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за процесуална принуда, а именно опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мъжът е многократно осъждан - 17 пъти, преимуществено за тежки умишлени престъпления от общ характер. Процесното деяние е извършено в условията на опасен рецидив.
С оглед на събраните по делото данни и свидетелски показания съдът счита, че мярката за неотклонение, "задържане под стража", наложена на Петър Русев от ОС -Сливен, следва да бъде потвърдена. Определението е окончателно.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).