До края на годината започват ремонти на улици в "Меден рудник", "Възраждане" и центъра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:46 / 15.06.2015
1454
Приоритетно за Община Бургас за новия програмен период ще бъде благоустрояването на междублокови пространства и улици в "Меден рудник", "Възраждане" и Централна градска част. Проектите са абсолютно готови и може още до края на месеца да стартират тръжните процедури за тях. Реалните строителни дейности могат да започнат до края на годината.

"При обсъждания с граждани като приоритетни акцент се открои нуждата от благоустрояване на улици и междублокови пространства в "Меден рудник", "Възраждане" и ЦГЧ, където наистина след застрояването има нужда от подобряване на условията на живот", каза за репортер на Burgas24.bg Атанаска Николова, зам.-кмет по Европейски политики и околна среда.

В посочените райони ще се извършат мерки, свързани с озеленяване, осигуряване на паркоместа и подобряване на достъпността на улиците за хора със затруднена мобилност и майки с колички. Строителните дейности ще бъдат финансирани по Оперативна програма "Региони в растеж".

"Напълно сме готови с проектите, дори възнамеряваме да обявим първите тръжни процедури още този месец, за да може до края на годината да започнат реални строителни дейности", добави Николова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).