До края на месеца завършват първия етап от реконструкцията на ул. "Цар Симеон"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:21 / 18.07.2009
2071
Първата част от ремонтът на ул. "Цар Симеон I" се очаква да завърши до края на месеца, научи Burgas24.bg. През последните дни по участъка е работил екип на фирма ПОНС, който е поставял магистрален водопровод. Те са имали проблеми с теч от тръба, който е забавил предаването на обекта от тяхна страна на ВиК. В понеделник служителите на Водоснабдяване и Канализация ще работят цял ден по поставяне на домовите отклонения. Чак след завършването на работата на ВиК, на обекта вече ще работят общински служители.

"След приемане на обекта, ще са ни нужни 10 дни за завършването на отсечката. Не може да се ангажирам с окончателни срокове, тъй като зависим от други фирми, но имаме уверение от ВиК, че до понеделник(20 юли) ще бъдат готови", това заяви зам. кмета по строителството Костадин Марков специално за Burgas24.bg. "Веднага след завършването на тази отсечка, започваме и втория етап - от Кирил и Методий до Гурко. Там работата ще е по-лека, тъй като няма да се работи по подземната инфраструктура, която вече е подменена. Предполагам, че въпреки всичките трудности, ще успеем да завършим цялата улица до края на септември", допълно още Марков.

Улица "Цар Симеон I" стана печално известна с дълго продължилите спорове между Инициативния комитет за защита на зелената среда в Бургас и Община Бургас, заедно с живущите на улицата. Еколозите настояваха да не бъдат изсичани дърветата, които са по улицата, докато от Общината отговориха, че голяма част от дърветата са били болни, а освен това корените им са пречили на поставянето на подземната инфраструктура. Известно време ремонтните дейности по улицата бяха спряни със съдебно решение, но в средата на май месец от Инициативния комитет решиха да оттеглят жалбата си и да оставят ремонта да продължи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (109):
21.08.2012 Преасфалтираха участък от ул. "Калофер"
16.08.2012 Реконструираха ул. "Рилска"
13.08.2012 Приключва ремонтът на една от най-старите улици в "Меден рудник"
30.07.2012 Започна основен ремонт на ул. “Поморие", текат и ремонти на улици във всички квартали
27.07.2012 Преасфалтираха голяма част от бул. "Иван Вазов" с над 600 т асфалт
23.07.2012 Строят нова улица в “Изгрев"
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).