Добрата новина: Бургаски лекари спасиха дете със забита в главата градинска ножица

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:09 / 02.05.2019
2484
7-годишно момче със забита в главата градинска ножица беше спасено в УМБАЛ Бургас навръх Великден, съобщих от лечебното заведение. По думите на родителите, детето е паднало върху инструмента, докато си играело в градината.

Ръждясалото острие минава през цялата буза и опира в черепа зад окото. "Още няколко милиметра и изходът щеше да е фатален", коментират дежурните лекари. Веднага са направени всички образни изследвания и е свикан екип за спешна операция. Следват няколко дни възстановяване в отделенията по реанимация и УНГ и от вчера момчето си е вкъщи.

"В цялата си над 30-годишна практика не съм виждал подобна травма. Оприличавам я на нараняване от военно време, каквито наранявания в днешни дни са рядкост. Острието на ножицата прилича на копие, на щик. В хода на операцията то е извадено много бавно, кървенето е овладяно, наложи се и кръвопреливане", коментира УНГ-специалистът д-р Даниел Петков, който извършва операцията. Щастливият изход е резултат от екипната работа на Спешно отделение в лицето на дежурния д-р Светослав Тодоров, анестезиолога д-р Валентин Кравченко, както и отделенията по образна диагностика и детски болести.

Случаят ще бъде докладван на медицински научен форум. Причината за травмата - градинската ножица с размер около 70 см, се пази за спомен в УНГ-отделението на Бургаската болница.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).