Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Добри новини за хората с увреждания от Бургас
Автор: Иван Сотиров 11:10 / 05.02.2024Коментари (0)3301
©
Община Бургас да отдели средства от бюджета за настоящата година за закупуване на поне 1 специализиран микробус към автопарка на "Бургасбус“ ЕООД. Предложението е на общинските съветници Ясен Проданов и Евелина Михалева, установи справка на Burgas24.bg.

Община Бургас е сред първенците в страната по брой и качество на предлаганите социални услуги. През годините грижите и вниманието към хората в затруднено положение не са спирали да се развиват и до днес те се надграждат.  Една от най-търсените социални услуги е възможността трудноподвижните хора да използват ежедневно специализиран транспорт.

От години "Бургасбус“ и Община Бургас чрез услугата "Позвъни и се вози“ предлагат алтернатива на градския транспорт за хората, които не могат да се придвижват без придружител. Към момента отделът, който ръководи услугата, разполага с оборудван диспечерски пункт, както и с осем адаптирани микробуса, които са оборудвани с хидравлични бордове за граждани с инвалидни колички.

С подобен специализиран транспорт се извършва и ежедневният превоз на деца с увреждания до дневни центрове и училища, както и на граждани, които посещават различни социални институции.

“През последните седмици с нас се свързаха директори на няколко социални центъра в Бургас: Детски център за социална рехабилитация "Св. Николай Чудотворец“ – ж.к. "Лазур“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – ж.к. "Славейков“, Център за социална рехабилитация и интерграция на лица със зрителни увреждания – ж.к. "Зорница“, Сдружение "Социален център Бургас“.

Всички те споделят, че въпреки добре оборудвания автопарк, с времето микробусите са се амортизирали, а други – които са почти 20-годишни, не разполагат с климатици.

Освен това с разширяването и подобряването на социалните услуги в Бургас се привличат все повече граждани, които желаят да се възползват от тях. Това съвсем логично увеличава броя на хората, използващи специализирания транспорт в града.

Това с особена сила важи за летните месеци, когато даден специализиран микробус се ангажира за цял ден, тъй като социалните центрове организират екскурзии и посещения до туристическите обекти на територията на общината. 

Ето защо възниква необходимостта специализираният транспорт на "Бургасбус“ да бъде обновен и разширен. По този начин не само ще се покрият нарастващите нужди на социалните центрове, но и ще се осигури по-добро комфортно пътуване за гражданите", са мотивите на докладната записка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в София
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Частично бедствено положение в Карловско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: