Добри новини за жителите на Каптажа

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:18 / 24.11.2023
1614
Община Бургас да осигури средства, които да бъде предоставени на селищно образувание Каптажа за извършване на неотложен ремонт на съществуващата електрозахранваща мрежа. Това предлага на общинските съветници кметът на Бургас Димитър Николов, установи справка на Burgas24.bg.

Общинските съветници Виктория Върбанова, Александър Койчев и Тодор Ангелов посочиха, че до отпускане на средствата се е стигнало след тяхна намеса. Те са били потърсени от жителите и на място са видели обстановката, в която са принудени да живеят.

През нощта срещу събота до неделя късно следобед по преминаващ през Източна България и западната част на Черно море циклон имаше рязко и чувствително влошаване на времето, придружено със значителни по количество валежи, предимно от дъжд, достигащи сумарно 25-30 mm, и силен вятър от север-северозапад с пориви 22-25 m/s.

В резултат на лошата метеорологична обстановка частично е разрушена електрозахранващата мрежа на Каптажа. Това е причината в района да е прекъснато подаването на ток.  Електрозахранващата мрежа е собственост на селищното образувание. Направен е оглед от специалисти на ЕВН Електроразпределение КЕЦ Бургас, според които за извършване на ремонт са необходими 3 700 лв., се посочва в докладната записка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).