Доброто е живо! Млади доброволци променят живота на бедстващо семейство в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:52 / 23.01.2017
3131
Съвместна акция на Организацията за закрила на българските граждани и фейсбук групата Шофьори Бургас показа за пореден път, че доброто все още е живо. Бургаските доброволци подадоха ръка на Милена от ж.к. "Меден рудник", която живее в крайна мизерия, докато гледа тежко болния си съпруг. Мъжът е на легло след прекарани три инсулта, а семейството се нуждаеше от храна, дрехи, мебели.

Акцията бе осъществена за отрицателно време. Овехтелите мебели на семейството бяха подменени с нови, освен това семейството получи дрехи и храна и неща от първа необходимост.

"За кратко време успяхме да помогнем на семейството. Занесохме и компютър, и други мебели за кухнята и съседната стая. На една от снимките се вижда при какви нечовешки условия живеят. След нашата намеса апартаментът придоби по-нормален вид и със сигурност се превърна в едно по-добро място за живеене. Това е първата съвместна инициатива на ОЗБГ и Шофьори Бургас, чийто водач е Станислав Тенев. Няма и да е последната. В бъдеще ще имаме още дейности в името на обществото. Тази инициатива показва как за минимално време и при наличие на желание, може да се постигне максимален ефект. Спасението е в обединението", коментираха за Burgas24.bg младите доброволци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).