Доброволческа инициатива набира последователи за птиците до водопада "Докузак"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:32 / 29.10.2022
941
Стартира втората планирана инициатива по проектът "По зелените пътеки на защитените птици и животни до поддържан резерват "Атанасовско езеро"- Бургас, резервати "Средока" и "Узунбуджак" на територията на Малко Търново, организиран от Народно читалище "Христо Ботев 1937"-Бургас, с ръководител Атанаска Желязова - секретар на читалището, по програма "Младежи за околна среда“ на МОСВ, съвместно с РИОСВ-Бургас.

Приоритетните теми на програмата са: противодействие на промяната в климата, намаляване на въглеродния отпечатък и постигане на енергийна независимост на страната, въвеждане на принципите на кръговата икономика, ефективно управление на отпадъците в посока "нулеви отпадъци“, екологично и устойчиво земеползване, опазване чистотата на въздуха, горите и почвите, опазване на Черно море, реките и езерата на България, опазване на биоразнообразието.

Инициативата, включваща изработване, сглобване и поставане на хранилки и къщички за птици, беседа от експерти и обсъждане на нови форми за природозащитни походи, почистване и екологичен приложен пленер-II част, ще се проведе на водопада с 9-те извора, известен като "Докузак" от 11.00 часа с участието на художниците от ЛФ "Фантазия" и ПШ "Крафт" при НЧ "Христо Ботев 1937", приложници от НЧ "Антон Страшимиров-1980"- кв. Черно море, Бургас, приятели от Малко Търново, колеги и доброволци.

Района около водопада е със статут на защитена местност от 1991г. в рамките на ПП"Странджа".

Дейностите се изпълняват от НЧ "Христо Ботев 1937"-Бургас по програма "Младежи за околна среда" на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от РИОСВ-Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).