Доброволци ще призовават шофьорите в Бургас за толерантност към пешеходците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:53 / 20.11.2018
1687
Три ще са точките в централната част на Бургас, където доброволци от Българския младежки червен кръст и Общински младежки клуб "J.J.Cool A“ ще призовават шофьорите в града за толерантност към пешеходците – първата точка е ситуирана на кръстовището на улиците "Христо Ботев“ и "Левски“ в посока жп гара Бургас, втората – на кръстовището до подземната улица в посока Билковата аптека, а третата между две от ключовите училища "Ал.Г.Коджакафалията“ и Гимназията за романски езици, разположени на ул. "Стефан Стамболов“.

Доброволците от двете организации ще раздават на водачите стикери с послание "Спри! Дай път на пешеходец!“ с автор Юлиан Арнаудов, които ангажираните в кампанията да залепят на задните си стъкла и по този начин призоват повече шофьори за толерантност към пресичащите на пешеходни пътеки. Инициатор на превантивната кампания, явяваща се продължение на инициативите за безопасност на пътя, стартирали през месец август, е БНР – Бургас. И двете кампаниите са подкрепени от ОДМВР – Бургас, Община Бургас и Съюза на българските автомобилисти в Бургас, които на нарочна пресконференция преди дни обявиха, че според статистическите данни, най-честите инциденти в крайморския град са свързани с инциденти на пешеходни пътеки. Поредната превантивна кампания ще се опита да ангажира вниманието на различни целеви групи, сред които пешеходци, водачи на МПС и велосипедисти.

За да може посланието "Спри! Дай път на пешеходец!“ да достигне до повече млади хора, от началото на декември, служители на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР - Бургас ще посетят различни училища в крайморски град и ще популяризират безопасността на пешеходците в условията на усилен пътен трафик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).