Доброволците в Бугас се подготвят за реакция при бедствия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:17 / 18.09.2015
765
Доброволците в Бургас, които помагат на хората при бедствия, се подготвят за зимния сезон. Членовете на формированието обсъдиха как да реагират при различни критични ситуации. Специално внимание при подготовката си доброволците отделиха на начините за бързо оповестяване и координацията при преодоляването на последствията от природни бедствия.

Община Бургас е осигурила на доброволното формирование специално помещение и оборудване.

Набелязването на мерки преди настъпването на есенно-зимния сезон е част от програмата на Община Бургас за осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурните мрежи, подсигуряване на снабдяването и намаляване на последствията при усложнена зимна обстановка.

В регистъра на Министерството на вътрешните работи чрез ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" по искане на Община Бургас са регистрирани 120 доброволци. Те участваха по време на спасителните операции и подпомагане на пострадалите по време на наводненията през септември и октомври 2014 година и февруари - 2015 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).