Драма с кражба на ток в апартамент в "Зорница", полицията помага

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:02 / 18.05.2017
1411
Вчера, около 13.30 ч. служители от Пето Районно управление - Бургас, оказващи съдействие на служители от EVN по отношение неправомерно прикачване към електропреносната мрежа, осъществено в апартамент, разположен на петия етаж във вх. 4 на бл. 37 в ж.к. «Зорница», установили, че апартамента е собственост на криминално проявения и осъждан - Д.П., 42-годишен от Бургас.

При позвъняване, входната врата е отворена от непознат мъж, който виждайки полицейските служители, се скрил в апартамента и се заключил. При извършения оглед под терасите на жилището е намерена изхвърлена туристическа раница, съдържаща оборудване и прекурсори за производство на наркотични вещества. Открито е и около 3-4 грама жълтеникаво кафяво вещество, реагирало при направения полеви наркотест на метамфетамин. 

В апартамента освен собственика - Д.П. са установени и задържани: криминално проявения Б.П., 37-годишен от Бургас и 26-годишната И.Т. от Бургас. И тримата са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. 

В резултат на полицейските действия е констатирано, че намереното наркотично вещество и вещите за производство на метаамфетамин са собственост на Д.П., който успял да ги изхвърли през терасата на жилището си, след като разбрал за посещението на полицаите, оказващи съдействие на служителите от EVN. От извършения оглед на електромера на апартамента е установено, че кабела, захранващ жилището е демонтиран от изходящата клема и монтиран към клема на единия от кабелите на захранващите магистрални фази, като по този начин апартамента се захранва с електроенергия, която не се отчита от електромера. 

По случая в Пето Районно управление - Бургас е образувано бързо полицейско производство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).