Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Драма в "Крайморие": Бивши съпрузи се карат при кого да са децата на Коледа
Автор: Екип Burgas24.bg 20:10 / 21.12.2015Коментари (0)1753
© 24 часа
Полицейска патрулка охраняваше с часове днес къща на централната улица в бургаския квартал "Крайморие", за да предотврати евентуална саморазправа при спор между двама бивши съпрузи при кого трябва да са децата им на коледните празници.

Случаят с Елена Сашева нашумя преди няколко месеца. След развода със съпруга си Марин Елена получава родителските права, като бащата има възможност да вижда синовете си по определен ред, включително и през ваканциите.

Така малолетните Илия и Сашо през юни отиват в с. Зверино край Мездра. След това майката изпада в невъзможност да си ги върне обратно. Не й помага дори това, че разполага с изпълнителен лист, който уж трябва да гарантира изпълнение на влязло в сила съдебно решение.

Оказва се, че бащата е завел ново дело за присъждане на родителски права. Според българското законодателство това може да стане веднага след предишно произнасяне на съда по същия казус. 

На тази база той иска от районния съд в Мездра обезпечителна мярка - спиране на производството по изпълнителното дело до приключване на новия процес. 

Поискал е и т.нар. привременни мерки - определяне къде децата да живеят кой да упражнява родителските права до приключване на новото дело.

На 5 август съдията докладчик по новото дело за родителските права Иванка Кожухарова отказва да спре изпълнителното дело, с което децата трябва да се предадат на майката. Въпреки това те остават при бащата и нито една институция не успява да промени този факт.

Около месец по-късно обаче делото минава в ръцете на друг съдия, тъй като бащата Марин е поискал преразпределянето му, аргументирайки се с това, че Кожухарова излиза в отпуск, а се налага бързо произнасяне по привременните мерки. Новият съдия определя момчетата да останат при бащата до приключване на съдебното производство.

Елена Сашева прегръща синовете си преди дни, след близо 6 месеца, в които тя многократно е ходила в Мездра, но не могла да стигне до тях. 

По силата на определен режим децата трябва да прекарат с нея няколко дни преди Коледа. Бившият съпруг обещал пред нея и тях да ги прибере след 25-ти. Въпреки това обаче дошъл още на 21-ви.

След няколко часа преговори пред къщата, всеки от родителите пусна жалба до Районна прокуратура - Бургас. Бащата е сигнализирал и регионалната структура на Агенцията за закрила на детето. Нейни представители са провели беседа с Илия и Сашо в понеделник след обед.

Междувременно по искане на адвоката на Сашева - Евгений Мосинов, е променена подсъдността на новото дело за родителски права и то трябва да се гледа в Бургас. Бащата Марин обаче е обжалвал това решение. Чака се произнасянето на апелативна инстанция.

Едно от малкото ясни неща в спора е, че тази вечер децата ще бъдат до майка си. За утре не се знае.

Източник: в. "24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: