Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Дражев иска оставката на кмета
Автор: Екип Burgas24.bg 15:34 / 30.07.2008Коментари (0)1692
© Burgas24.bg
Големият брат на Ивайло Дражев - Георги, и неговото движение "Антимафия" поискаха оставката на кмета на Бургас Димитър Николов. Искането е във връзка с корупционна схема за отнемане на общинска собственост, в която кмета участва според движението. Мотивите им са бизнесобвързаностите на Николов с обръч от фирми, ограбили чрез корупционна схема Общината. Георги Дражев твърди, че "поредният огромен златен общински имот на стойност над 20 млн. лева е загубен в резултат от действие или бездействие на кмета на Общината и представител на ГЕРБ". Става дума за проектът "Бургас гейт". Публикуваме и останалата част от писмото на Георги Дражев, без да се ангажираме с коректността на неговите твърдения:

Димитър Николов дълго време бе председател на Икономическа Комисия в предходния Общински Съвет, само че като лидер на СДС. Тогава той е подкрепил и фирмата, "спечелила" конкурса за съвместен с Общината проект „БУРГАС ГЕЙТ. Николов има редица директни бизнес връзки с обръча от фирми и лица, участници в „БУРГАС ГЕЙТ". Лично той е лобирал и е гласувал за приемането на скандалния проект от предишния Общински съвет. Според проекта Общината влиза в смесено АД, с апортна вноска - терена на Колодрума в Бургас, който е около 20 дка в разширения център на града, на основната входна артерия. Заради апортната си вноска Община Бургас е притежавала контролния пакет от 65% дялов капитал, а останалите са били във владение на обръч от взаимносвързани фирми и лица, около завод „Победа", където Николов бе изпълнителен директор.

Поради тези факти „ДВИЖЕНИЕ АНТИМАФИЯ" счита, че сегашния Кмет персонално носи отговорност днес за тайно увеличения капитал на смесеното дружество, без съгласието на Общината през месец април тази година.

Схемата за намаляване на общинския дял, чрез увеличението на уставния капитал е изпитана в сенчестата приватизация на държавно и общинско имущество у нас. По своята същност това е формула за кражба на огромен общински имот, прекия виновник за която е настоящият кмет на ГЕРБ.

„Новият морал на ГЕРБ изисква оставки. Нека Бойко Борисов да даде пример със своя представител в Бургас", заяви Председателят на „ДВИЖЕНИЕ АНТИМАФИЯ" Георги Дражев. Той припомни, че бургаският Колодрум е резултат от дарение на земи от имотни българи, средства и труд на живущите в града в полза на всички граждани в Следосвобожденска България.

Отговорност за продължаващите измами и беззакония и тяхното прикриване от Общинската администрация, също така , носят и сегашният заместник кмет Костадин Марков - бивш председател на Комисия по Общинска собственост и Главният секретар на Общината Божидар Кънчев, както и служители от Правна Дирекция, работещи против интересите на гражданите.

Като бивш Директор на фирма „ПОБЕДА" и в личните си, или семейни фирми Димитър Николов е пряко обвързан с групировката, която увеличава без съгласие на Общината капитала на съвместното дружество.


Още в предизборната кампания Николов бе разкрит като участник в крупни далавери с общински терени по Южното Черноморие за стотици милиони евро, в близки връзки с кръгове от БСП.

Всички тези данни обясняват продължаващото прикриване на злоупотребите на предишната общинска администрация и факта, че няма нито една корупционна сделка на Йоан Костадинов, която да е атакувана и внесена в прокуратурата от новия Кмет и неговото обкръжение.




Още по темата: общо новини по темата: 3
14.01.2010 »
28.08.2008 »
05.08.2008 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: