Два месеца миньорите в "Черно море" без заплати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 15.09.2014
499
Миньорите са без заплати заради неизпълнени ангажименти от страна НЕК. Това каза за Радио "Фокус" - Бургас председателят на КТ "Подкрепа"- Бургас Иван Костадинов. Заплати на миньорите не са плащани от юли месец. Мината има просрочени задължения към електроразпределителното дружество, което обслужва бургаски регион. Дори миналата седмица от енергото въведоха и режим на тока. За да се избегнат усложненията директорът на мина "Черно море" Евгений Николов бе на спешна среща в министерството на икономиката и енергетиката и представители на НЕК в столицата за да обясни ситуацията. По думите на директора към този момент просрочените задължения на мината бяха малко над 100 000 лева, докато НЕК дължеше на мината 2 700 000 лева. Срещата даде резултат, тъй като част от задълженията към електроразпределителното дружество бяха платени и токът бе пуснат нормално. Оказва се обаче, че пари за заплати на работещите миньори няма.

"Не е изпълнен ангажиментът, който е поет по време на срещата в министерството на икономиката и енергетиката и НЕК, а това е покриване на задълженията на НЕК към ТЕЦ "Сливен" и респективно ТЕЦ-ът да покрие задълженията си към мина "Черно море". Този срок изтича днес. За това колегите обявяват едночасов предупредителен протест, но ако до два дни няма разплащане се опасявам, че миньорите ще предприемат ефективни действия и на 18-и се опасявам, че миньорите ще останат под земята", каза Иван Костадинов от КТ "Подкрепа".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтират базата на Колежа по туризъм
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).