Двама полицаи са в болница след зрелищна гонка с дрогирани в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:52 / 24.07.2022
2972
Двама полицейски служители са приети в УМБАЛ-Бургас с различни наранявания след зрелищна гонка.

Вчера около 19 ч. в района бургаския кв. "Крайморие" служители от "Гранична полиция" подали сигнал за спиране на автомобил "Мерцедес", със софийска регистрация, чийто водач не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта си продължил в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

"Мерцедесът" преминал през бул. "Тодор Александров", ул. "Спортна", ул. "Индустриална" и се насочил към местността "Върли бряг" по черни пътища. В центъра на "Върли бряг", поради движение с несъобразена скорост "Мерцедесът" блъска два служебни автомобила "Грейт Уол Хоувър" (паркирани с цел блокиране на пътното платно, като единия от тях отскача и наранява полицейски служител.

Той е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота. В опит автомобила да бъде спрян са произведени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас.

"Мерцедесът" е спрян на входа на Средец и са задържани водачът - 29 годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговият 41-годишен спътник от Зимница. Водачът е тестван за алкохол (дрегерът е отчел отрицателна проба), както и за наркотици. Пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна.

Тестван е и мъжът от Зимница, като алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици - положителна на метаамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).