Две бебета проплакаха на Бабинден в МБАЛ - Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:23 / 21.01.2016
3753
1768 бебета са проплакали за първи път в МБАЛ - Бургас през изминалата година и са почти толкова, колкото предходната. Като се отчита факта, че през 2015 г. са се родили 10 хил. деца по-малко в страната, тенденцията е добра. Само от началото на годината са се появили на бял свят 103 деца. Двойките близнаци до този момент на годината са 3, а за цялата 2015 г. - 28. Данните бяха обявени по време на тържество в родилното отделение по случай Бабинен, като през днешния празничен за тях ден акушерите са дали живот на две деца, предаде репортер на Burgas24.bg.

В ритуала за Бабинден се включи майката на първите близнаци, родени през тази година - Пролетина Димитрова. В ролята на бабата влезе началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев, а гордата майка изми ръцете на доктора, както повелява традицията.

"Колкото и да са големи нашите мечти няма по-щастлив момент в семейството да се роди едно дете. Това е най-милият и най-съкровеният момент и затова вие, хората, които помагате да се роди новият живот, получавате поклон и респект към вас и вашия труд", обърна се към медицинския персонал кметът Николов.

Тържеството за Бабинден събра във фоайето пред Родилно отделение медицинския персонал, кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, председателя Общинския съвет Константин Луков, общински съветници и гости.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).