Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Две допълнителни паралелки по "Графичен дизайн" и "Природни науки" ще бъдат открити в АЕГ-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 14.03.2022Коментари (0)723
©
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С по една допълнителна паралелка в двете си нови направления- "Графичен дизайн“ и "Природни науки“ (STEM паралелка) ще започне новата учебна година АЕГ "Гео Милев“ в Бургас. Промяната идва след като през миналата година новосъздадените направления отбелязаха огромен интерес и оставиха много кандидати извън класирането и вече е одобрена за бъдещия прием след 7 клас.

STEM е абревиатура от  Наука, Технология, Инженерство, Математика на английски език и този вид обучение до голяма степен се отличава от традиционното образование. Целта е да не се разглежда всяка дисциплина поотделно, а да бъдат интегрирани в едно и да бъде показано как на практика могат да бъдат използвани. Изграждането на модели и симулациите на ситуации са част от STEM обучението и учи учениците как науката се прилага в ежедневието. Този иновативен подход, който придобива все по-голяма популярност и привлича все повече почитатели, е залегнал в паралелката "Природни науки“ на бургаската английска гимназия, където фокусът е върху биологията и химията.

“Биологията и химията са в основата на продължаващото обучение по медицина след завършване на гимназията и с нашата STEM паралелка "Природни науки“ всъщност даваме една изключително добра база на учениците, които се ориентират в тази посока. Отделно от това езиковото обучение традиционно е на най-високото възможно ниво. Ако кажа, че с такова обучение светът на медицината отваря вратите си пред нашите ученици, изобщо няма да преувелича." обяснява директорът на училището Жаклин Нейчева.

Тя отбелязва, че професионалната паралелка "Графичен дизайн“ също се радва на особена популярност, а сътрудничеството с филиала на Националната художествена академия в Бургас дава допълнителна стойност на обучението за децата, изкушени от визуалните изкуства.

Наред с двата нови профила, АЕГ "Гео Милев“ ще продължи с приема в паралелки с английски и китайски езици, английски и руски и английски и немски езици. "Преди три години въведохме китайският език като втори чужд език в нашата гимназия и бяхме много притеснени как ще се приеме, тъй като китайският е много отдалечен от нашия език. За наша радост, вместо да се уплашат, учениците го припознаха за свой избор и днес вече спокойно мога да кажа, че имаме устойчиво обучение по китайски език.“ доволна е г-жа Нейчева.

В АЕГ "Гео Милев“ учениците могат да посещават разнообразни извънкласни форми с фокус върху корейски, португалски и японски език или клубове по интереси, които често излизат извън границите на гимназията. Клубът "Млад предприемач“ и клубът по дебати отдавна са познати на бургазлии с многобройните си прояви, а  учебните предприемачески компании печелят награди от Европейския институт за иновации и технологии

Всяка година по програма "Фулбрайт“ в АЕГ "Гео Милев“ преподава учител от САЩ, по програма "Камойнш София"- учител от Португалия, а по програма на институт "Конфуций“ и  учител от Китай.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: