Дядо загуби пенсията си, добри хора събраха пари, за да преживее

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:24 / 14.01.2024
950
Възрастен мъж изгуби пенсията си в Несебър, а добри хора събраха сумата и му я занесоха. Всичко започва с публикация на Станимир Петков във фейсбук групата "Шофьори Несебър“, че негов познат е загубил пенсията си, прибирайки се по пътя от пощата към дома си. Призивът е, ако някои е намерил сумата да я върне.

Публикацията стига до мнозина, а хората започват да коментират, че ако всеки даде по малко, сумата може бързо да бъде събрана, разказа Кремена Краева, администратор в групата:

"Не познавах човека, той се казва Иван и е от Карлово. Живее на квартира в Несебър. Работи през лятото, а през зимата преживява с пенсията си от 540 лева. След поста в групата, че се търси загубената сума се появиха и предложения, да не чакаме да бъде върната, а да съберем парите. Поставихме кутия в аптеката на Цветелина Янакиева и за часове много хора реагираха и се събраха 330 лева, оставащите пари добави Цвети. След това занесохме парите на дядо Иван. Той първоначално не можеше да повярва, че това му се случва. После от приятеля му Станимир разбрахме, че е плакал цял час от радост!“  

Кремена Краева разказа, че помощта е жизнено необходима за възрастния мъж, защото той преживява цял месец с тази сума. Тя допълни, че не е учудена от бързата реакция, защото има много добри и състрадателни хора, информира БНР - Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).