Дянков в Бургас: Средствата в хазната са доста над минимума и така ще е, докато сме на власт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
16:08 / 24.01.2013
1208
"След плащанията по външния дълг, средствата, останали в хазната са доста над минимума и така ще е, докато сме на власт", коментира в Бургас финансовият министър Симеон Дянков подозренията през последните дни, че фискалният резерв е под съмнение. Той е в града за отчет от едногодишната дейност по туристическия проект "Виа Понтика".

Министър Дянков смята, че коледни добавки и допълнителни пари могат да бъдат дадени само, когато има излишък, а това евентуално можело да стане през 2014 година. Според вицепремиера, въпреки, че предварително заложения дефицит по бюджет е бил 1 милиард, но на практика е стигнал само 350 милиона, което било трети най-нисък в Европейския съюз, все пак бил дефицит. А даването на пари без да има натрупан излишък било "чист популизъм".

Помолен да обясни своето изказване, че при неуспех на референдума за АЕЦ "Белене" в неделя, лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да подаде своята оставка, Симеон Дянков отговори, че това е задължително. Тъй като допитването до народа е най-пряката форма на демокрация и ако той се провали, дори и съпартийците на Станишев трябва да настояват той да абдикира, за да изберат някой, който се вслушва във волята на народа.

Източник: Дарик


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).