Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Е-stol обхвана всички общински училища в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 10.09.2018Коментари (0)3148
©
Община Бургас първа в страната въведе специално разработена система в ученическите столове чрез електронната платформа е-stol.com през 2017 г. Тогава бе стартирано пилотно на две места. С днешна дата системата за избор и заплащане онлайн на обедно меню в столовете обхвана всички общински училища. Пробният й период премина успешно, като предстои тя да бъде надграждана.

Това нововъведение е естествено продължение на политиката, която кметът Димитър Николов провежда по отношение на образованието в Бургас. Част от нея е насочена към предлагането и използването на повече електронни услуги. В Бургас от няколко години записването в детска градина и първи клас, както и заплащането на такси, става онлайн.

Освен модерната и уютна обстановка в ремонтираните през последните години училищни столове, с новата услуга родителите вече могат да се възползват от възможностите на модерния уебсайт e-stol.com, чрез който да поръчват и заплащат храната на учениците. Целта на системата е децата да бъдат мотивирани да се хранят в столовете, вместо да купуват нездравословни артикули от павилионите около училищата, където качеството на храните не може да бъде гарантирано.

Извън основното меню, което се предлага в електронната система, е въведено и второ алтернативно меню, позволяващо гъвкавост за избор на обяд. Предимствата й са безспорни - от една страна тя спестява време на родителите, от друга се предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко едно дете.

Предлагат се само ястия, приготвени от продукти по БДС, пълнозърнести хлябове и хлябове с утвърден стандарт, като се спазват всички стандарти и наредби за здравословно хранене на учениците. Менютата се изготвят съвместно с наемателите и инженер-технолог от Община Бургас. Грамажът е съгласно одобрен от Министерството на здравеопазването рецептурник, а в менюто се редуват почти всички видове меса за период от две седмици. Децата се хранят с риба, заешко месо, мляно месо, пуешко, пилешко, телешко и свинско. Задължително се включват всички видове групи храни.

За по-голям контрол се извършват редовни проверки от Община Бургас, съвместно с РЗИ, Областна Агенцията по безопасност на храните и инициативен комитет от родители по проблеми на храненето.

За да се възползват родителите от системата, първо трябва да направят регистрация на адрес www.e-stol.com/register, след което да открият и присъединят едно или повече деца към профила си. След това ще могат да се възползват от пълната функционалност от системата, която включва създаването на поръчки за досегашните дневни менюта от 3 ястия, както и да правят напълно свободен избор измежду 5 ястия така, че да задоволят вкуса на децата си. Системата предлага различни възможности за плащане, сред които са плащане с кредитна или дебитна карта, плащане в брой на каса на Изипей или плащане на място в стола. Разбира се, родителите могат да използват и своите мобилни устройства, за да направят удобно и от всяко място поръчка за детето си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: