Единствена по рода си за Бургас изложба на гоблени откриха в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:44 / 30.03.2018
3626
16-то издание на изложба гоблени "Цветно вълшебство" бе открита снощи в Бургас.  Това е една инициатива на читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985"  ж.к. "Меден рудник", която се организира  всяка пролет от 2003 година насам. Изложбата е единствена по рода си за Бургас и всеки запленен от гобленото изкуство я очаква с нетърпение. През 16-те си издания изложбата се радва на голяма популярност и посещение. Участниците са на различна възраст. В годините освен жени са участвали мъже и деца. Изложените гоблени изобилстват от сюжети – библейски, пейзажни, натюрморти, лица и животни. Има и абстрактни.

В тазгодишното издание участниците са 22 майстори на бродерията с 48 гоблена.

В категорията за най-прецизна изработка подаръци получиха Атанаска Димитрова с гоблена "Дъждовна вечер", Милена Сарева за "Зимен пейзаж" и  Зоя Георгиева за "Ръченицата". В категория за най-добра визия отличения баха Янита Мавродиева за "Възкресение", Галина Янкова за "Лазарка" и Яна Стоянова за "Исус и Апостолите". В категорията за най-оригинален сюжет бяха отличено Пепа Милева за "Летен букет", Цвета Христова за "Идването на зимата", Диана Хамбарлиева за "Волни коне", Светлана Петрова "Цветен пазар", Иванка Псарянова  за "Танц с лебеди".

Изложбата, ще бъде отворена всеки ден от 9,00 до 18,00 часа до 5 април. Очакваме ви на по-различната изложба в читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", ж.к. Меден рудник бл. 25 - партер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).