Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Една година условно наказание получи подсъдим за подкуп на полицаи
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 10.11.2015Коментари (1)1316
© Burgas24.bg
Окръжен съд Бургас наложи наказание една година лишаване от свобода на Юлиян Христов, чието изпълнение отложи с три години изпитателен срок и глоба в размер на триста лева за подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Той е признат за виновен в това, че на 09.04.2015 г. около 14.05 часа в с. Тънково, общ. Несебър, Бургаска област, на паркинга на ул. "М. Дойчев" в близост до кафе-бар "Копчето", дал подкуп в размер на 30.00 лева на полицейски органи - двама младши автоконтрольори в сектор "Охранителна полиция" при РУ "Полиция"- гр. Несебър към ОД МВР-Бургас, за да не извършат действие по служба, а именно да не издадат глоба с фиш за техническа неизправност на управлявания от него автомобил "Мерцедес" С220.

Според обвинителния акт управляваният от Христов автомобил е бил спрян за проверка от двамата полицейски служители, осъществявали пътен контрол, които забелязали, че габаритите не светят. В съответствие с правомощията си, полицейските служители извършили проверка на техническото състояние на колата, при която констатирали неизправност на задните стоп светлини, ляв фар на къси светлини, задни габаритни светлини и заден ляв мигач. Единият от полицаите заявил на Христов, че за установените нарушения по Закона за движение по пътищата ще му бъде съставен фиш и наложено наказание глоба. Двамата служители се оттеглили в служебния си автомобил, за да извършат справка относно евентуално издирване на автомобила и водача му. Полицаят, който стоял на предна дясна седалка, отворил прозореца, за да може подсъдимият да наблюдава съставянето на фиша и отразеното в него, но Христов не застанал до вратата, за да изчака изготвянето на документа, а през цялото време обикалял "напред-назад". Той викал на полицаите да го пуснат, тъй като бил болен и искал да ги почерпи с нещо, като бъркал в джобовете на дрехите си. Веднага след това Христов бръкнал в джоба на якето си, протегнал ръка и пуснал през отворения прозорец на автомобила две банкноти от по 20 и 10 лева. Банкнотите паднали на пода пред предна дясна седалка в краката на полицая. Полицейските служители незабавно уведомили оперативната дежурна част за извършеното престъпление - подкуп, а Христов бил задържан и след това откаран в РУ - Несебър.

Бургаският окръжен съд допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна изцяло фактите изложени обвинителния акт и даде съгласие, събраните доказателства в досъдебното производство да бъдат ползвани при постановяване на присъдата. По този ред е постановено първоначално определеното условно наказание от 1 година и шест месеца лишаване от свобода да бъдат намалени с 1/3. Съдът му наложи и глоба в размер на 300 лева, които той трябва да заплати в полза на държавата.

В съдебната зала Христов заяви, че съжалява за грешката и помоли съда да му наложи условно наказание в размер на шест месеца и глоба от 300 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 10.11.2015 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: