Едното платно на магистрала "Тракия" остава затворено за движение заради снегонавявания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:52 / 27.02.2011
1105
Все още едното платно на автомагистрала "Тракия" е затворено за движение заради снегонавявания, съобщи за радио "Фокус"-Бургас дежурният в Областно пътно управление Бургас. Разрешено е движението само в лявата лента - в посока Бургас - Карнобат. Пътищата в областта са частично заледени, почистват се и се опесъчават. Температурите са отрицателни навсякъде. Никъде не вали сняг в Бургаска област. От управлението съветват водачите да шофират с повишено внимание и при зимни условия.

Други въведени ограничения няма. За целия зимен сезон остава затворен Върбишки проход. Забранено е преминаването на товарни автомобили през Дюлинския проход заради свлачище и стеснение на пътя. Забранено е преминаването на камиони над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и на камиони над 20 тона по пътя Провадия - Айтос. В ремонт е пътя Бургас - Малко Търново, местата, на които се работи, са сигнализирани. По същия път заради свлачище е затворен участък между местността Босна и село Звездец. Движението на автомобили е отклонено от км 280 до км 282- ри по обходен път, който е обозначен и преасфалтиран. Друго свлачище, което е засегнало пътя, има и в участъка от Малко Търново до ГКПП при км 318- ти. В лошо състояние и с множество дупки е участъкът от същия път в отсечката Бургас - Средец, особено преди кариерата до село Константиново.

Три камери на КАТ следят за превишаване на скоростта в областта. Две от камерите са разположени по пътя Бургас - Созопол. Едната е на спирка Моряк след отбивката за парк Отманли и село Ясна поляна , а другата на разклона за село Атия. Третата камера на пътя Бургас - Слънчев бряг се намира малко преди къмпинг Европа.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (1)

Още по темата (131):
07.03.2011 Времето в Бургас е студено, но тихо
07.03.2011 Слаб сняг е превалял на старопланинските проходи и в района на Малко
Търново
07.03.2011 Облачно е времето в Бургас
02.03.2011 Пътищата в Бургаско са проходими при зимни условия
02.03.2011 ОПУ: Пътищата в Бургаско са частично заледени
02.03.2011 Минусови са температурите в града
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).