Ефективна присъда лишаване от свобода за кражба на телефон и отнет автомобил

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:02 / 01.04.2016
1765
По внесен обвинителен акт на Районна Прокуратура - Бургас, на 01.04.2016г. Районен съд - Бургас постанови осъдителна присъда по която 53-годишен мъж получи общо ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода при строг режим, за кражба на мобилен телефон при условията на "опасен рецидив"- престъпление по чл.196 ал.1 т.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл.29 б."а" и "б" от НК и за отнемане на лек автомобил с намерение да го ползва - престъпление по чл. 346, ал.2 т.3 вр.ал.1 вр. чл.23 ал.1 от НК.

Ангел В. е признат за виновен, за това, че на 09.04.2015г. в гр.Бургас, от бистро "В." намиращо се в к/с "Зорница ", при условията на опасен рецидив ,отнел чужда движима вещ - мобилен телефон марка "Леново" модел "Голд А 850" от владението на Ж.Д., без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои, както и за това че на същата дата в условията на реална съвкупност с първото престъпление отнел чуждо моторно превозно средство - л. а. "Волво" модел "V70" от владението на Т. И. без негово съгласие, с намерение да го ползва,като отнемането е извършено при условията на чл.195 ал.1 т.4 пр.второ от НК,а именно с техническо средство ключ.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие като подсъдимия Ангел В. е признал изцяло фактите изложени в обвинителния акт. Било му е определено наказание от 3 години лишаване от свобода,което е било намалено с една трета, а именно 2 години лишаване от свобода.

При разследването е доказано, че Ангел В. е взел ключовете на автомобила, които са били оставени без надзор от собственика им в заведение в гр.Бургас,както и мобилен телефон също оставен без надзор, след което е отнел автомобила.

При разследването два месеца след отнемането, автомобила е бил открит от органите на полицията и върнат на собственика му.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Само за минути главна улица в Бургас се превърна в езеро
Софиянец разбра защо трябва много да внимава за крадци на плажа
Дрогиран сгафи край "Сарафово", прости се с мерцедеса си
Крадла с ловки пръсти шета из Бургас
Окончателно! Ето какви са изборните резултати в Бургаско!
В Бургас съобщиха за голям удар срещу разпространението на дрога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).