Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ефективна присъда за Азис, убил семейство на пътя
Автор: Иван Сотиров 10:13 / 03.07.2019Коментари (0)3702
© Burgas24.bg
Турски водач на товарен автомобил с полуремарке ще изтърпява ефективна присъда от четири години и осем месеца заради причинена от него катастрофа със загинало семейство и ранено малолетно дете.

Със свое решение Апелативен съд – Бургас е потвърдил присъдата на Окръжен съд – Ямбол, като правилна и законосъобразна и е отхвърли жалбите на подсъдимия и частните обвинители.

43 – годишният Азис К. от град Ялова, Република Турция е признат за виновен от двете съдебни инстанции в това, че на 30.09.2018г. около 17:10 часа, в посока  Елхово - ГКПП – Лесово, област Ямбол, при управление на товарна композиция – влекач, марка "Мерцедес Актрос 1844" и прикачено полуремарке е нарушил правилата за движение по пътищата. В резултат на това той е предизвикал ПТП с лек автомобил марка "Ситроен“ и е причинил смъртта на повече от едно лице – на Кънчо К. и на Галина Д., както и средна телесна повреда на тригодишното им дете.

При движението си по път I-7, км. 301 в посоката гр. Елхово - ГКПП – Лесово, товарният автомобил, управляван от подсъдимия, следвало да премине през десен завой, с ограничение на максималната допустима скорост до 50 км/ч. Товарната композиция навлязла в завоя със скорост от около 80 км/ч. Поради високата скорост на движение и занижено сцепление на гумите с мократа асфалтова настилка, във втората половина на завоя ремаркето на влекача напуснало дясната лента за движение и навлязло в лявата, достигнало лявата мантинела и преградило двете пътни ленти. Лекият автомобил “Ситроен“ се движил в своята дясна лента за движение. Именно в неговата лента последвал удар между двете превозни средства, в резултат на който, лекият автомобил бил изблъскан и изхвърлен на 19,7 метра от мястото, където се намирал и извън платното за движение. След удара товарната композиция продължила движението си напред, като постепенно се прибрала в дясната пътна лента и окончателно спряла на около 150 м след мястото на сблъсъка.

Двете съдебни инстанции са приели заключението на съдебно-химическата /токсикологична /експертиза, което установява, че в пробите, дадени от подсъдимия, няма наркотични вещества, респективно на инкриминираните дата и час същият не е управлявал товарната композиция след употреба на наркотични вещества. Експертите поясняват, че идентифицираният при изследването фенираминеантихистамин, който се употребява за лечение на сенна хрема, алергичен ринит, уртикария. Същият не е наркотично вещество по смисъла на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори, се казва в решението на апелативните съдии.

Съдът е лишил подсъдимия Азис К. и от право да управлява МПС за срок от шест години.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: