Ефективна присъда за Цветан, хванат с дрога в "Братя Миладинови"

Автор: Георги Кирилов
Коментари (2)
14:08 / 20.06.2019
1252
Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение по дело за наркотични вещества, между Окръжна прокуратура - Бургас, подсъдимият Цветан Т. и неговия защитник. Съдът наложи наказание, най-тежкото от определените му за извършените две деяния, а именно лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което подсъдимия да изтърпи ефективно при първоначален "общ" режим.

Цветан се признава за виновен в това, че на 06.09.2016 г.,  в   Бургас, при условията на продължавано престъпление, в себе си и в жилище в к-с "Братя Миладинови", без надлежно разрешително, държа с цел разпространение  високо рискови наркотични вещества. В себе си държал метамфетамин в полиетиленово пликче "клипс", с  тегло 0,248 грама, на стойност 6,25 лв. В жилището, в  к-с "Братя Миладинови" държал коноп (канабис, марихуана),  с  тегло 0,030 грама, на стойност 0.18 лв.;  коноп (канабис, марихуана),  с  тегло 0,138 грама, на стойност 0.83 лв. ;  коноп (канабис, марихуана),  с  тегло 5, 470 грама;   метамфетамин, на стойност 18.03 лв.

 На същата дата и място, извършил действия по приготовление към гореописаното престъпление, без надлежно разрешително, с цел да придобие за разпространение чрез схема за синтетично получаване на метамфетамин, като за това подготвил средства - набавил прекурсори, реактиви/химикали и съоръжения.

Деянията са извършени при условията на реална съвкупност виновно при форма на вината - "пряк умисъл". С посочените престъпления не са причинени имуществени вреди.

Определението на съда е окончателно и има стойност на влязла в сила присъда.

След одобряване на споразумението, Окръжен съд - Бургас се занима с взетата в досъдебното производство спрямо осъдения Цветан Т. мярка за процесуална принуда "Забрана да напуска пределите на страната".  Като взе предвид, че с одобреното по делото споразумение, Цветан Т. е признат за виновен по повдигнатото му обвинение и му е наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от десет месеца, което подлежи на ефективно изтърпяване, съдът потвърди  мярката за процесуална принуда спрямо осъдения.

В съдебното заседание присъстваха европейски съдии от Англия, Испания, Румъния и Естония, които са на обмен в Окръжен съд – Бургас. Те наблюдаваха съдебния процес и след делото обсъдиха със съдията –докладчик Светлин Иванов, диференцираната процедура по Глава 29 от НПК, а именно решаване на делото чрез споразумение според българското законодателство.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).