Еколог: Ако Бургас се справи с популацията на котките, ще се появят плъхове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
16:45 / 14.07.2015
1096
В природата няма празни пространства, след като по улиците на Бургас няма бездомни кучета е логично да се появят повече котки, сподели екологът Маргарита Пеева. Според нея това е една естествена верига, когато го няма естествения враг, да се размножават определени животни.

"Преди години имахме гост от общината във Виена. Той обясни, че след като са овладели популацията на кучета, след това и на котките, в момента имат плъхоци, колкото котки, които се разхождат до последните етажи на сградите и в канализацията на цяла Виена. Така че той каза с лека усмивка, да си пазим котките, защото те ще ни опазят от тях", информира Пеева.

Екологът защити и хората, които хранят пред блоковете си бездомни котета. Според нея едно нахранено куче или котка е по-безопасно от колкото гладното животно. Тя припомни, че в България няма приют за котки. И по нейните думи, съдбата на намерените болни котета по улиците е в ръцете на самите тях и на хората, които ги намират.

"Хората трябва да са наясно, че няма институция, която да се погрижи за тях, така че при намиране на болни или пострадали животни да ги закарат на ветеринар и сами да се опитат да го спасят. Няма друг вариант", смята Пеева.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).