Еколози прекратиха презентацията на проекта за "Бургас - Александруполис"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:40 / 12.11.2008
1227
Еколози и представители на повечето политически сили в Бургас осуетиха презентацията на на международната проектантска компания „ Транс -Болкан Пайплайн" която ще се заеме с изграждането на нефтопровода Бургас-Александруполис. Протестен митинг и нахлуване в залата попречи на компанията да представи параметрите на тръбата.

В сряда в Бургас международната проектантска компания „ Транс -Болкан Пайплайн" трябваше да представи параметрите на проекта за тръбопровода. С протестен митинг преди срещата и със освирквания по време на самата среща на практика заместник-министъра на регионалното развитие Калин Рогачев и ръководството на компанията бяха изгонени от залата.

Само три минути продължи презентацията на международната проектантска компания „ Транс -Болкан Пайплайн", която трябва да се заеме с изграждането на нефтопровода Бургас-Александруполис. Уводните думи на изпълнителния директор Александър Тараканов бяха прекъснати от наглулите в залата еколози и представители на опозиционни политически сили. С викове „ Вървете си у дома" и „ Мафия" те призоваха срещата да бъде прекратена.

След като не успя за успокои духовете в залата заместник министъра на регионалното развитие Калин Рогачев даде принудителна почивка от 30 минути. Той заяви,че не се притеснява от поведението на протестиращите. Според него това са една малка група от хора, които познава още от зимата, когато се проведе Референдума в Бургас. Рогачев сподели, че е трябвало да чуят компанията и нейната презентация и тогава да се коментира това добре ли е за града или не.

Срещу това изказване и в подкрепа на протестиращите се обяви председателят на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов. Според него тази тръба ще унищожи туризма, поминъка на много хора и екологията в Залива. Симеонов бе категоричен, че не може с лека ръка да се подмине вота на близо 50-те хиляди бургазлии, които през феврурари се обявиха срещу тръбопровода "Бургас-Александрплис".

Ръководството на международната компания, която днес трябваше да направи своята презентация остана изненадано от посрещането на бургазлии. Александър Тараканов заяви, че са се подготвяли близо 9 месеца, за да направят екипа и са подготвили информация, която така или иначе трябва да бъде представена на хората, но едно такова поведение не е добре, защото не може да се води диалог в такава среда.

По време на принудителната почивка протестиращите не напуснаха залата в очакване заместник министър Рогачев да се върне. Това обаче не се случи.

Срещата бе отложена за неопределено време, но бургаските еколози са категорични, че няма да позволят тръбата да бъде построена.


Виж коментарите (0)

Още по темата (305):
13.12.2017 Увеличават капитала на "Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“
06.07.2017 Подготвяме с Гърция транспортен коридор Варна-Бургас-Александруполис-Кавала
24.02.2017 В Гърция скочиха срещу петролопровода "Бургас - Александруполис", готвят протести
16.02.2017 Търсят доброволци за събирането на подписи против "Бургас-Александруполис"
14.02.2017 Напрежение! Започват подписки срещу рестарта на "Бургас - Александруполис"
13.02.2017 Балони в небето дадоха знак, че градът не иска
"Бургас-Александруполис"
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).