Експерт: Морето е опасно след 2-ри август

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:48 / 24.07.2014
922
Оказва се, че това не е просто мит от едно време, а истинска тенденция, свързана с реалността. Това потвърди директорът на Водно- спасителната служба към БЧК Антон Налбантов, като каза, че действително в този период морето се променя, съобщи News 7.

Започват да духат по-силни ветрове - мелтеми, които предизвикат по-висок бал на вълните и много коварни мъртви вълнения.

Образуват се и дънни ями, които са много коварни за хората. Може да попаднеш в такова място и тогава се стресираш, а паниката най-често е причина за много удавяния, дори сред добрите плувци, допълни Налбантов.

Той потвърди информацията, че за съжаление и тази година има недостиг на спасители. Причините са няколко - ниското заплащане, недобрите условия на труд и като цяло отношението към водните спасители, което ги демотивира, както и сезонността на тази професия.

Налбантов подчерта, че освен да развиват плувни умения, много важно е от най-ранна възраст децата да са запознати с основните правила за безопасно поведение във водата, което със сигурност ще предотврати неприятните инциденти.

Морето не е до колене - не бъдете самоуверени, спазвайте правилата и не го подценявайте, дори когато на плажа има зелен флаг, с този съвет завърши разговора водният спасител.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
На това място бургаските абитуриенти ще си направят обща снимка
Отличиха най-успешните бургаски учители
Така ще изглежда зала "Младост" и района около нея след ремонта
Муден ремонт на улица вдига бургазлии на протест
Тези съгрешили в Бургаско шофьори преспаха в ареста
На 24 май тези автобуси ще се движат на по-малки интервали в сутр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).