Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Есенен джаз концерт ще зарадва бургазлии на Флората
Автор: Екип Burgas24.bg 11:31 / 07.10.2019Коментари (0)841
©
Ако сте ценител на хубава музика, желателно е да си освободете идния четвъртък - 10 октомври. Тогава нестандартната банда "Treetop" от чешката джаз сцена и Експо център Флора ви канят на безплатен концерт с вкус на свобода и новаторство. Проявата е с начало 19.00 часа. Триото е комбинация от абсолвенти и студенти към катедра "Джаз интерпретации" в Музикалната академия "Яначек" в Бърно (JAMU).

Инициативата се реализира от Чешки център София, Музикалния факултет на Академията "Яначек" с подкрепата на Община Бургас.

Войтех Поспишил, мениджър на групата:

"Treetop е сравнително млада група от мои колеги и приятели от Музикалния факултет на Академията "Яначек" в Бърно: Войтех Дърнек (акордеон), Рихард Шанда (тромбон) и Михал Шелеп (контрабас). Аз съм студент първи семестър магистърска програма в бърненската Музикална академия и дойдох като стажант в Чешкия център, за да натрупам опит, благодарение на програмата "Еразъм +". Най-ценният опит за мен е да организирам концертно турне извън Чехия. Много съм благодарен на Чешкия център и на Академията "Яначек", разбира се и на самото трио, че ми предоставят тази възможност."

Дагмар Остранска, директор на Чешки център София:

"Музикалното тяло Treetop е проект, който функционира от началото на миналата година. През своята сравнително кратка кариера музикантите, още с оригиналното си име Drnek/Šanda/Šelep, успяват да се представят на публиката в повечето големи чешки градове. През 2018 г. реализират своето първо задгранично турне в Полша, в рамките на което е направен на живо EP запис. Тази година записват свои авторски творби в известното студио на театъра "Дивадло на Орли" в Бърно. Триото свири свои собствени композиции, в това число и оригинален аранжимент на произведения на Леош Яначек и Игор Стравински.

Войтех Дърнек (акордеонист и фронтмен)

"Създадохме триото Treetop по време на следването ни в Музикалния факултет на Академията "Яначек" в Бърно. Съчетанието на акордеон, тромбон и контрабас не е целенасочено - защото искаме на всяка цена да предложим нещо оригинално и нечувано, а по-скоро става дума за събиране на трима души, които се разбират в музикално и човешко отношение, и съвместната работа ги вдъхновява. Авторският репертоар на триото осмисля влиянието на джаза, народната, класическата музика и авангардните съвременни концепции. И тримата сме участници в проекти с широк жанров диапазон и се опитваме да влагаме в музиката на триото всичко, което ни се струва интересно от съвременна гледна точка. По този начин изследваме звуковите възможности на всеки един инструмент."








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: