"Етнокалейдоскоп" обединява българчета и арменчета в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:59 / 18.11.2016
1558
"Етнокалейдоскоп" е името на новия проект на Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас по КП 33.15- 2016 и финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.

Проектът ще се реализира в рамките на една календарна година. В него ще се включат деца и ученици от български и арменски произход, като дейностите са свързани с разработване на празничен арменско-български календар; проучване, систематизиране и заснемане на обекти, свързани с живота на арменците и българите в Бургас и културно-етнографска експедиция "Магията на Странджа". Финално парти за участниците в проекта е предвидено за месец юни 2017 година.

Чрез "Етнокалейдоскоп" ще бъде подпомогнат процесът на съхраняване и развитие на културната идентичност на децата и учениците от двата етноса чрез създаване на смесена група, която ще се включи в различните дейности по проекта. Така културното многообразие ще се превърне в източник и фактор за взаимно опознаване и духовно развитие на децата и учениците от арменски и български произход.

Предвидените по проекта дейности са много разнообразни и са съобразени с общите и специфичните цели на проекта и интересите на участниците в него. Различните дейности по проекта ще допринесат за създаването на атмосфера на взаимно уважение, толерантност и разбирателство между двата етноса, ще бъдат преодолени негативните стереотипи и дискриминационни нагласи спрямо различните етнически групи и ще бъде създадена благоприятна и толерантна образователна и възпитателна среда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...
Турист за родното Черноморие: По отзивите в интернет видях, че ту...
Нови проблеми пред летния сезон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).