Ето как наказаха Тома, спипан с канабис в Крушовец

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:21 / 08.02.2022
822
Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Бургас, подсъдимият Тома Я. и неговите защитници и наложи на подсъдимия наказание "Лишаване от свобода" за срок от 3 години, което наказание бе отложено за изпитателен срок от 5 години. Съдът наложи на Тома Я. и наказание "Глоба" в размер на 10 000 лв.

Съгласно постигнатото споразумение Тома Я. се призна за виновен в това, че на 26.07.2021 г., в с. Крушовец, в багажника на лек автомобил марка "Тойота", без надлежно разрешително, съгласно чл. 7, чл. 30 и чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП и чл.1 и сл. от Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП, държал с цел разпространение високо рисково наркотично вещество - коноп /канабис, марихуана/, с общо нето тегло 5 733,590 гр. (пет килограма, седемстотин тридесет и три грама, петстотин и деветдесет милиграма) гр., на обща стойност 34 401.54 лева, разпределен в 12 броя обекта с различно нето тегло и съдържание на тетрахидроканабинол.

Съдът разгледа делото незабавно след приключването на разпоредителното заседание, по реда на Глава 29 от НПК, с решаване на делото със споразумение, с оглед изявлението  и желанието на страните за приложимост на диференцираната процедура.

Бургаският окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и протестиране и действа като влязла в сила присъда.

Окръжен съд – Бургас отмени наложената на Тома Я. мярка за неотклонение "Домашен арест".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).