Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето каква присъда получи Георги, прегазил жена на бул. "Захари Стоянов"
Автор: Иван Сотиров 13:47 / 16.02.2022Коментари (1)2017
©
Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия Георги Т. на 4 години и 6 месеца "Лишаване от свобода", което наказание бе редуцирано на 3 години  по реда съкратено съдебно следствие, за причинена смърт на пешеходна пътека. Съдът отложи изпълнението на наказанието за срок от 5 години. Окръжен съд – Бургас наложи на подсъдимия Георги Т. и наказание "Лишаване от право да управлява МПС" за срок от 4 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Георги Т. за виновен в това, че на 30 септември 2020 г. на бургаския бул. "Захари Стоянов", при управление на моторно превозно средство - лек автомобил марка "Дачия",  нарушил правилата за движение, визирани в чл. 21, ал. 1 от ЗДвП - "При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h: Категория B - 50 km/h за населено място" и в чл. 120, ал. 1, т. 1 от ЗДвП - "Когато преминаването на пешеходците през пешеходна пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът на пътно превозно средство е длъжен при подаване на сигнал, който забранява преминаването - да спре пред пешеходната пътека" и по непредпазливост причинил смъртта на П. М., като деянието е извършено на пешеходна пътека.

Делото бе гледано по реда на особените правила на Гл. 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, чл. 371, т. 2 от НПК. Подсъдимият изцяло призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята вина. Окръжен съд – Бургас намери, че направените самопризнания от страна на подсъдимия се подкрепят от събраните в досъдебното производство доказателства и ги прие. Съдът се ползва от тях при постановяването на своята присъда. В проведеното съдебно заседание Георги Т. изрази съжаление за извършеното от него деяние и помоли съда да наложи справедлива присъда.

По време на съдебните прения държавното обвинение пледира присъдата да бъде произнесена при смекчаващи вината на подсъдимия обстоятелства – чистото му съдебно минало, липсата на нарушения от Георги Т. по ЗДвП, оказаното от него съдействие и изразено съжаление. Прокурорът поиска да бъде наложено наказание от 3 години "Лишаване от свобода", което след редукцията по реда на чл. 371, т. 2 от НПК да бъде 2 години "Лишаване от свобода", като това наказание бъде отложено за изпитателен срок от 4 години. Държавното обвинение поиска  подсъдимият да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 4 години.

Защитата на подсъдимия и повереникът на пострадалите лица подкрепиха пледираното от прокуратурата наказание. Адвокатът на Георги Т. помоли съда, при произнасянето на своята присъда и когато преценя степента на обществена опасност на дееца, да вземе предвид неговото чисто съдебно минало и добрите му характеристични данни.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Газете както си искате и после споразумение.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Двама полицаи са загинали при гонка с автобус с мигранти
България в еврозоната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: