Ето каква присъда получи подкупен служител на ИАРА

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:58 / 26.04.2021
1267
Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 3 години "Лишаване от свобода", което отложи за изпитателен срок от 5 години на Янчо Г., за вземане на подкуп като длъжностно лице – специалист по "Рибарство и контрол". Съдът наложи и наказание Глоба на подсъдимия в размер на 4 000 лв., както и лиши Янчо Г. от правото да заема държавна и обществена длъжност в областта на рибарството и аквакултурите и да упражнява професия или дейност в областта на рибарството и аквакултурите за срок от 4 години.

Бургаският окръжен съд призна Янчо Г. за виновен в това, че в периода 02.07.2019 г. - 25.09.2019 г., в гр. Бургас, в условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице - специалист по "Рибарство и контрол" в отдел "Рибарство и контрол - Южна България" - град Пловдив към Главна дирекция "Рибарство и контрол" в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на Република България (ИАРА), приел дарове от две лица – А. П. и Р. П. - парични суми в общ размер от 850 лева, които не му се следвали, загдето не извършил действие по служба и за да наруши службата си (престъпление по чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал.3 вр. ал. 1 от НК).

Държавното обвинение пледира Янчо Г. да бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение – продължавано престъпление. Прокурорът поиска наказание от 4 години "Лишаване от свобода" при "общ" режим и подсъдимият да бъде лишен от правото за заема длъжност в публичната администрация, свързана със стопанисването, опазването и контрола в сферата на рибарството за срок от 5 години. Защитниците заявиха пред съда, че подсъдимият следва да бъде оправдан по повдигнатите му 3 криминални деяния и че не се доказва неговото авторство и вина.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).