Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето какво ще предложи тази събота фермерският пазар на пл. "Св. св. Кирил и Методий“
Автор: Екип Burgas24.bg 14:59 / 07.07.2017Коментари (0)1696
©
В събота, 08 юли, от 10.00 часа, на площад "Св. св. Кирил и Методий" за четвърти път гражданите и гостите на Бургас ще имат уникалната възможност да посетят фермерския пазар, където ще се насладят на бутикови хранителни продукти, доставени директно от животновъдните, овощните и зеленчуковите ферми от региона. Те са произведени по изискванията на всички ветеринарно-санитарни и хигиенни норми.

Посетителите ще могат с удоволствие да опитат от неповторимия вкус на козе, биволски, овче и краве кашкавал, произведен в мандрата на с. Люляково, общ. Руен.

Ще имат възможност да вкусят истински натурален пчелен мед от пчелините в Странджа - "Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, с натурален мед от над 1200 кошера на територията на Бургас, Созопол, Малко Търново, от чистия биологичен мед на Пламен Димитров от пчелините в Карнобатска община, на Павлина Кесерджиева от с. Лясково и Василка Иванова от с. Дюлево.

Ще им бъдат представени бутикови млечни продукти от натурално краве мляко от фермите в с. Драчево - общ. Средец и с. Ново Паничарево - общ. Приморско.

В горещия летен ден ще могат да опитат от неповторимото биовино на Катерина Кабакова, което получи бронзов медал на престижния конкурс london experts in wine awards /най-доброто от България/ - под патронажа на НВ Кирил княз Преславски, където са участвали 20 производители с 65 вида вина, декантирани в номерирани прозрачни бутилки, дегустирани "на сляпо", разделени в 6 категории, оценени по 100-точкова система.

Гостите на Бургас ще останат очаровани да видят и опитат зеленчуците на Коста Костов и съпругата му, за чиито домати се говори дълго след като пазарът е свършил.

Изобилието от уханни прясно изсушени билки от района на Стара планина, представени от Павлина Георгиева от Айтос ще направи денят им завършен и пълен със здраве.

За първи път на фермерският пазар ще се предложат на клиентите кайсии от Донка Тодорова от Айтос, която е производител и на праскови, сливи, ябълки и круши както и пъпеши от Тодор Петров от с. Извор - уникално място, на което виреят едни от най-вкусните и сочни български дини и пъпеши.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: