Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето кой е най-ефективният метод за справяне с нежеланото окосмяване
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 15.03.2019Коментари (0)2372


Лятото наближава. Времето за слънчеви бани също. Всички искаме да изглеждаме добре на плажа. Основният фактор, който ни мъчи, е нежеланото окосмяване. Имаме предложение за справяне с него…


Какво представлява лазерната епилация, защо това е най-ефективният метод за справяне с нежеланото окосмяване и отговор на най-важните въпроси, касаещи процедурата ни дава Мария Ангелова от AURA LASER CENTER

Нека кажем първо какво точно представлява лазерната епилация?

При лазерната епилация се излъчва светлинна енергия, която достига до космения фоликул. При допир с кожата, светлината от лазера се трансформира в топлина, което води до загиване на космите. Лазерният лъч е насочен изцяло към космените структури, без да вреди на кожата.

Защо казваме, че това е най-ефективният метод за борба с нежеланото окосмяване?

Защото унищожава както повърхностните, така и най-дълбоките фоликули на космите, което забавя и в последствие спира техния растеж. Премахват се дори т. нар. "обърнати косми" и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи и пъпки. Не можем да кажем същото за нито една друга обезкосмяваща процедура.

За кого е подходяща лазерната епилация?

Повечето лазерни апаратури имат ограничения спрямо кожата на клиента. Най-светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия под формата на импулс да навлезе подкожно с най-малък риск от нежелани ефекти. Ето защо по-тъмни типове кожа са най-силно ограничавани от лазерни епилации, но не и от диодната епилация на Elysion, с която работим и ние и  която третира дори най-тъмния фототип.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Почти всички зони на лицето и тялото. Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки.

Каква е подготовката преди процедурата?

Непосредствено преди процедура, до ден два, е желателно да обръснете зоната която ще бъде третирана. В никакъв случай космите не трябва да са отскубнати от корена чрез кола маска, епилатор или пинцета. Изстъргването им ще предотврати възможността за унищожаването на фоликула , където действа лазера.

Какво е усещането по време на процедурата?

За максималния комфорт на нашите клиенти, в AURA LASER CENTER работим с модерна апаратура Elysion, при която няма болка. При нея има вградена охлаждаща система "crystal freeze", която защитава кожата от високи температури. Лазерният накрайник поддържа постоянно температура от 6 градуса, в резултат на което топлината от лазерния лъч не се усеща по време на процедурата.

Веднага ли се вижда ефектът?

До 15 дни след лазерна епилация по-голямата част от космите на третираната зона падат. Наблюдава се значително забавен растеж между отделните процедури. С всяка следваща окосмяването намалява.

Какво да правим след процедурата?

Както преди, така и след процедурата се изключват методи за обезкосмяване, които отстраняват косъма от корена. Използва се депилиращ крем
©
или самобръсначка.

Колко процедури са необходими за трайно обезкосмяване?

Общият брой на процедурите е между 6 и 10. След това се правят поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно. Резултатът е до 90% отстраняване на нежеланото окосмяване с 12 години продължителност.

През колко време се прави лазерна епилация?

Процедурите за лице се повтарят след 4 седмици, а за тяло – след 6-8 седмици.

В кои случаи не се прилага?

При бременност, екземи, дерматити и хепатит.

Кажете ни малко повече за уреда, с който работите в AURA LASER CENTER  - Elysion PRO. Доколкото разбрахме от търсене на информация преди интервюто, това е най-доброто на пазара в момента.

Да, това е абсолютно вярно. Манипулацията с него е ефективна, напълно безболезнена и толерантна към кожата. Отзивите на клиенти са изключително положителни, касаещи постепеното подобрение и редуциране на окосмяването на третираната зона веднага след първата процедура, с дълготрайни резултати.

Основното предимство на Elysion PRO е, че премахва нежеланото окосмяване от най-светла до най-тъмна кожа през цялата година. Той е едниственият лазер, с който може да се прави епилация и през лятото. Това се дължи на факта, че е диоден лазер. Докато останалите типове лазери могат да обработват от 1-ви до 3-ти фототип кожа, той работи и с най-тъмните и – 4,5 и 6, дори при кожа с тен.

И накрая искаме да кажем, че процедурите са напълно безопасни, ако се изпълняват от професионалисти!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Великден 2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: