Ето кой прокурор остави на свобода бургаски циганин, по-страшен и от Плъха

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:24 / 12.03.2018
4693
17 извършени престъпления, нова кражба и съпротива при арест. Това не бе достатъчно за прокурор Димитринка Георгиева Црънкова от РП Бургас да поиска задържането на циганина Харислав Т.

19-годишният мургавелко е брутален рецидивист, по-страшен и от Жоро Плъха, убит от д-р Иван Димитров в Пловдив, пише Флагман.бг. През целия си съзнателен живот Харислав от кв.“Рудник“ е правил само едно – да краде и тормози възрастни хора.

Показателно за поведението му е действията при ареста му. Той показва грубо незачитане на законите и институциите и скача да се бие с полицаите, като явно смята, че ще им избяга и ще му се размине.

Подобни лица не трябва да бъдат оставяни на свобода. Казаха го хиляди българи, които преди седмица излязоха на улиците и протестираха – не толкова за подкрепа на д-р Иван Димитров, колкото да покажат, че нещо в държавата не работи, щом абсолютен престъпник като Жоро Плъха е на свобода и извършва поредното си криминално деяние.

Харислав е извадил по-голям късмет, но и е внимавал – атакувал е изоставени къщи в Рудник или такива, в които живеят възрастни и слаби хора, които няма да му окажат съпротива.

Въпреки потресаващото му досие и поведение обаче прокурор Димитринка Георгиева Црънкова не счита за нужно дори да поиска удължаване на мярката му с прокурорско постановление.

Защо?! Дали защото е идват почивни дни, а и петък следобед може би не е най-любимото й време, за да подготви документацията за задържането на Харислав – може само да гадаем.

По неофициална информация прокурорката е обяснила, че "в понеделник ще решава какво да се прави по този случай“. Тази сутрин проверихме – още не беше решила, а в същото време циганинът може да извърши ново престъпление, може и да се укрие, защото няма постоянен адрес, нито постоянна работа. Ако това се случи и извърши ново престъпление, то ще тежи на съвестта на прокурор Димитринка Црънкова.

Обвинителката е един от опитните кадри на РП Бургас. От дълги години е в системата, а последната й атестационна оценка е "много добра“, което показва, че е подготвена теоретично и добре знае какви са опасностите в случая "Харислав от Рудник“.

Прокурор Црънкова е от Бургас, има жилище в града и явно е в близки отношение с частния съдебен изпълнител Георги Пеев Михалев към когото преди години е декларирала, че има заем от 74 хил. лева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
08.03.2019 Бруталният рецидивист Харислав разбивал къщи и плячкосвал, докато се криел от закона!
06.03.2019 Часове след като избяга от затвора: Мургавият рецидивист Харислав разби и ограби чужда къща!
05.03.2019 Мургавият рецидивист Харислав, който подлуди Рудник, е избягалият затворник, спипан в Бургас
05.03.2019 Извънредно: Бургаската полиция хвана избягал затворник
14.03.2018 След дъжд качулка! Най-после опандизиха рецидивистa Харислав, вижте колекцията му от престъпления!
10.03.2018 Прокурорско безхаберие: Рецидивист подлуди Рудник с престъпленията си, пак е на свобода
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).