Ето кои са новите почетни граждани на Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:34 / 26.10.2021
857
Актрисата Мария Бакалова, олимпийската медалистка– гимнастичката Стефани Кирякова, както и проф. д-р Илиян Иванов и д-р Дана Проданова, чийто късометражен филм "Дълбоко усещане“ получил номинация за Оскар, са новите почетни граждани на Бургас, това реши Общинският съвет на Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Неочаквано по темата се завихриха сериозни дебати. Веселин Пренеров подчерта, че номинираните за почетни граждани на Бургас са получили световно признание. "Това, което направи Мария Бакалова е огромен пробив на артист от Източна Европа. Ние сме много малки да даваме художествени оценки на това, което Мария  успя да свърши през последната година и половина. Навсякъде Мария казва: "Аз съм от България, аз съм от Бургас". След този невероятен успех в момента работи и е поканена от една от най-силните холивудски агенции за таланти, които представляват Джулия Робъртс, Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Бионсе. Тя е най-добрият посланик на Бургас  и България". Той припомни и огромното постижение на Стефани Кирякова -  Бургас не е имал олимпийско злато от олимпийските игри в Мюнхен, спечелено от Георги Костадинов.  

Иво Баев пък предложи Общинският съвет да упълномощи кмета на Бургас да взема решение кой да е почетен граждани.  Георги Дракалиев контрира, че няма как градоначалникът да определя почетните граждани, защото по ЗМСМА това е вменено на местния съвет.   

Йордан Георгиев призова за подкрепа за трите предложения. "България през последните 30 години има един основен посланик, който рекламира България – Христо Стоичков.   Най-големият посланик са спортът и културата. Стотици се радваха, когато посрещахме Стефани Кирякова на площада. Днес да заявяваме, че е само по акт на раждане е от Бургас, при положение, че е възпитаничка на спортен клуб Черноморец и на Спортното училище, е просто некоректно и е обидно", каза той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).