Европейска награда спечели Архитектурно Бюро от Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:52 / 22.08.2016
828
На 8 август в Лондон бяха връчени Green Apple Awards - награди за градска среда и архитектурно наследство. Церемонията се състоя в The Crystal - Royal Victoria Docks. Самата сграда, домакин на събитието - Кристалът, е призната за една от най-устойчивите в света и е пример за иновативна архитектура.

Архитектурно Бюро "Декор Дизайн - Архитекти Бурулянови" от Бургас бяха отличени със сребърна Европейска награда в категорията INTERNATIONAL - EUROPE.

Това е признание за най-добра екологична практика, разбиране на зелената и устойчива архитектура и най-вече иновативност. Наградата идва като резултат от доброто взаимодействие между Бюрото и Община Бургас при реализацията на проектите за първата в България соларна пейка - "Business Egg", изнесените информационни офиси, познати като "Соларните дървета" (реализирани по проект FIESTA), и най-вече за сградата на експозиционен център "Флора", построена със средства от финансовия инструмент JESSICA, която се превърна в градска забележителност и спечели както много награди, така и симпатиите на бургазлии и гости на града.

"Много сме щастливи, че трудът, постоянството ни и желанието за иновации в практиката дават резултат и сме оценени по достойнство, рамо до рамо с лидерите в професията на европейско и световно ниво", коментираха архитекти Бурулянови, които колегиално пожелават още такива успехи на Българската Архитектурна Гилдия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).