Фалшиви двадесетолевки пратиха измамник зад решетките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:07 / 22.12.2016
827
Окръжен съд - Бургас определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Димитър Г., обвиняем за разпространение на фалшиви банкноти.

Мъжът е привлечен на 21.12.2016 г. като обвиняем за извършено престъпление по чл. 244, ал. 2, вр. ал. 1 НК, за това, че на 20.12 в гр. Бургас е държал в себе си подправени парични знаци с курс в страната - неистински, като е знаел, че са подправени и в големи количества, а именно 22 броя с номинал от 20 лева за всяка една от банкнотите.

Според съдебният състав на Бургаският окръжен съд може да се направи обосновано предположение, че именно Димитър Г. е извършител на престъплението, в което е обвинен.

Според съда относно обстоятелството, дали деянието на Димитър Г. е осъществено умишлено от него, на този етап доказателствата по делото позволяват такъв извод. Съдът се позова на показанията на разпитаните свидетели. От показанията става ясно, че обвиняемият е знаел, че държи в себе си фалшиви банкноти, нещо повече, той ги е предлагал на тези свидетели да ги разпространяват.

Съдът счете, че е налице опасността Димитър Г. да се укрие и да извърши друго престъпление. По делото е установено, че обвиняемият обитава не само една квартира, както и чене живее на адреса, който е посочил като настоящ. Бургаският окръжен съд взе предвид и съдебното минало на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд - Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).