Фалстарт на делото за убийството на Мастара! Кела нарочно не си взимал призовките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:23 / 30.11.2016
4233
Делото за убийството на Димитър Стаматов - Мастара, което трябваше да започне днес в Бургаския окръжен съд, бе отложено за пореден път, предаде репортер на Burgas24.bg. Причината и този път съдия Събчо Събев да не даде ход на делото е, че обвиняемият Пламен Дишков - Кела не бил открит от призовкарите на посочения адрес - "Гранд хотел Поморие" и обвинителният акт му бе връчен едва днес в съдебната зала.

"Държавата не може да бъде разигравана по този начин! След като сте посочили този адрес, трябва да намерите начин да си получите призовките. Оттук нататък те ще бъдат изпращани до администрацията на хотела. Призоваван сте толкова много пъти и всеки път разигравате един и същи сценарий. Това продължава вече няколко години, но повече няма да бъде допускано", нахока го съдия Събев, след което насрочи делото за 20-и декември.

От семейството на ликвидирания Димитър Стаматов, в съдебната зала днес се яви единствено вторият му баща.

"От доста време се правят опити да се призоват всички страни, за да се даде ход на делото, но то се отлага по една и съща причина - неправилно призоваване. Не от наша страна обаче са проблемите. Трябва да се изпълни искането на съда, за да се даде ход на делото" - каза след фалстарта на процеса адвокатът на обвинението Камен Кънев.

Пламен Дишков е подсъдим за това, че на 21-и ноември 2002 г. на бул. "Стефан Стамболов" № 90, в съучастие с Бойко Стоянов и Тодор Неделчев, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Стаматов-Мастара. Убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишленото склоняване и убеждаване на Бойко Стоянов да извърши престъплението, а помагачеството се изразява в набавяне на средства - суми в размер на около 3000 лева, малокалибрена пушка, даване на съвети и указания на Бойко Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).