Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Фестивал на младите в изкуството“ започна в Бургас
Автор: Иван Сотиров 15:08 / 15.10.2020Коментари (0)1018
©
"Ние отваряме вратите на едно ново събитие. През февруари се състоя първият разговор за този фестивал. Ценното в тази идея е симбиозата между различните изкуства и поколенията. Скъпи млади хора, вие сте основните участници. Разчитаме на вашата енергия. Без вас това събитие не може да се случи", каза в приветствието си зам.-кметът по "Култра, туризъм и спорт" в Община Бургас - Диана Саватева, по време на официалното откриване на "Фестивал на младите в изкуството". Зад интригуващия проект стоят Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и Община Бургас.

Прекрасно настроение по време на откриването създаде дует "Парадикс". 18-годишните бургазлийки Симона Маринова и Диана Димитрова изпълниха авторски парчета и кавъри на хитовете на Camila Cabello,Vaya Con Dios, Lenny Kravitz, Elvis Presley и други.

"В Академията в Бургас има прекрасни условия и се радвам, че това се случва тук. Идеята е, че този пристанищен район сега е зона, в която всеки може да се разходи и искаме да го направим притегателен център на младежко творчество и инициативи.", обясни проф. Светозар Бенчев, декан на Факултета за изящни изкуства на НХА. Той допълни, че мястото е много подходящо, за да се създават временни инсталации и интересни творчески прояви.

"Фестивал на младите в изкуството" бе открит на фона на изложба на студенти от специалност "Плакат и визулана комуникация" с проектните разработки на система за визуална комуникация на Туристически комплекс "Света Анастасия". Проф. Георги Янков, ректор на Националната художествена академия, разкри подробности за реализирането и процеса на работа по проекта.

Програмата на събитието днес продължава с нестандартен пленер на остров Света Анастасия. В него ще се включат студенти и ученици от профилираните паралелки по изкуства в СУ "Св. св. Кирил и Методий" и НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров". Младите таланти ще творят заедно с утвърдени имена в изобразителното изкуство - преподаватели от НХА.От 18.00 часа в DAS Marina Burgas hotel ще бъдат излъчени двете късометражни филмчета, създадени от участниците във второто издание на Киноклас Бургас към "София филм фест на брега". На публиката ще бъде предоставена възможност за дискусия с екипите им. Те ще споделят впечатленията си от Кинокласа и ще разкажат за предизвикателствата и трудностите по време на снимки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: